Säkerhetssamordningens interna arbete för att förhindra smittspridning

Säkerhetssamordnare Elin Fredriksson.

Vilken/förening/verksamhet representerar du?

Jag heter Elin Fredriksson och är säkerhetssamordnare för Eda kommun, men också för Arvika, Säffle och Årjängs kommuner.

Hur jobbar ni för att förhindra smittspridning?

Säkerhetssamordningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och påminner om detta till andra verksamheter. Vi arbetar hemifrån i dem mån vi har möjlighet och en stor del av vårt arbete innebär mycket möten försöker vi att boka in distansmöten där det finns möjlighet till detta. Eftersom vi sitter på Räddningstjänsten i Arvika tillsammans med annan blåljuspersonal har vi även förskjutit våra raster och minskat antalet stolar vid borden för att minska trängsel vid exempelvis lunchtid.

Vilka råd vill du skicka med?

Vi är fortfarande i en pågående pandemi och det är viktigt att fortsätta följa rekommendationerna, även om det känns tröttsamt. Många människor i vårt samhälle arbetar hårt för att hantera pandemin och för att hjälpa dessa tappra människor att fortsätta behöver varje individ ta sitt eget ansvar för att minska smittspridningen. Se till att hålla dig informerad och ta del av bekräftad information, exempelvis från krisinformation.se, kommunens hemsida eller att ringa 113 13.

Till dig som arbetar hemifrån vill jag lyfta vikten av att göra detta på ett informationssäkert sätt. Ta kontakt med din arbetsgivare för att ta reda på vad du behöver tänka på i ditt hemarbete.

Men trots att vi ska hålla fysisk distans får vi inte glömma bort varandra i dessa tider. Ring varandra, chatta eller varför inte ta en digital fika?

Tack till er alla som håller i och håller ut – tillsammans tar vi oss igenom krisen! 

2020-11-20