Eda kommun har fått in 133 intresseanmälningar om arbete i kommunen!

Kommunhusets entré

För att planera för långvariga personalpåfrestningar har Eda kommun lanserat en e-tjänst för att få tillgång till fler personer som kan bidra i verksamheten. Hittills är det är 133 personer som lämnat in sitt intresse för att arbeta i kommunen.

Eda kommunen planerar för en situation där vi under mycket lång tid kommer att ha personal sjuk och frånvarande i våra samhällsviktiga verksamheter. Kommunens verksamheter för barn, gamla och de med särskilda behov måste fungera även om det blir stora sjukskrivningar bland personalen. De inkomna intresseanmälningarna används för att se om, var och när det är möjligt att erbjuda en tjänst där man får arbeta tillsammans med vår erfarna personal.

När jag fick information om möjligheten anmälde jag mig direkt. Jag har jobbat inom vården tidigare och tänkte att någonstans i kommunen finns det säkert behov av en undersköterska. Nu kommer jag att hålla min verksamhet öppen några dagar varje vecka och varva med arbete i kommunen, säger Helena Alexandersson som driver företaget Helenas Fotvård i Charlottenberg.

-Jag nappade direkt när jag såg erbjudandet, säger Lena Olsson som är anställd på Adriatik i Charlottenbergs Shoppingcenter. I stället för att bli permitterad tog jag tjänstledigt från mitt jobb och hjälper på så sätt både företaget och de anställda som fortsatt jobbar kvar. Jag är undersköterska och tycker det är roligt att arbeta inom vården.

Det är jätteroligt att kommunen fått så stort gensvar och att folk i bygderna ställer upp när det gäller, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Söderberg.

- Verksamheten arbetar nu med att gå igenom inkomna intresseanmälningar och matcha mot de behov som finns nu och längre fram, säger kommunchef Anders Andersson.

2022-06-22