Edas kommunchef har sagt upp sig

Eda kommun-flagga bakom höstlöv

Igår, 4 september godkände Hanna Andersson, kommunstyrelsens ordförande Magnus Ådéns uppsägelse av anställning som kommunchef.

Magnus Ådén slutar av personliga skäl och har kommit fram till att hans personliga situation kräver mer flexibilitet än vad tjänsten som kommunchef i Eda kommun erbjuder.

Magnus har önskat att vara arbetsbefriad under uppsägningsperioden, vilket är överenskommet att han ska vara från och med idag. Hanna Andersson tackar Magnus för det arbete han gjort i kommunen och önskar honom all lycka till i framtiden.

Idag, 5 september tillträder ekonomichef Johan Örnberg tjänsten som tillförordnad kommunchef för ett halvår framåt. Tillsättning av eventuella andra tillförordnade tjänster samverkas i detta nu med fackliga organisationer.

Hanna Andersson lämnar följande kommentar:
- Jag är glad att Johan Örnberg har valt att tacka ja till detta uppdrag. Jag har högt förtroende för honom och han var en naturlig kandidat. Johan besitter god kännedom om kommunens alla olika delar och är ordentligt insatt i den ekonomiskt svåra situation som vi är i just nu.

2023-09-05