Nya ambassadörer för Eda kommun

Nya ambassadörer för Eda kommun

Kommunstyrelsen har utsett konsertpianisten Elain Olsson och världsmästaren i styrkelyft Jens Aarhus till nya ambassadörer för kommunen.

I rollen som ambassadörer kommer Elain och Jens att hjälpa till i marknadsföringen av kommunen våren 2019 till våren 2020. De övertar ambassadörsrollen från Jon Nilsson, operasångare, som innehaft den sedan juni 2018.

Elain Olsson är uppvuxen i Charlottenberg och utbildad konsertpianist och kantor. Hon började spela vid 5 års ålder och redan efter ett par år var hon fast bestämd att musiken skulle vara hennes framtid. Efter studier på Musikgymnasiet i Karlstad, Ingesunds Folkhögskolas Musiklinje, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Luzern Musikhögskola är hon nu kyrkomusiker i Kumla pastorat. Elain har under årens lopp kommit tillbaka till Eda och gett konserter tillsammans med sin familj.

Jens tränar och tävlar för Charlottenbergs Atletklubb. Han har tränat styrkelyft mer eller mindre från 15 års ålder och började tävla år 2000. Det började vid VM i Klassisk styrkelyft som gick av stapeln i Finland juni 2015. Där visade Jens var skåpet ska stå. Jens slog världsrekord och krönte det hela med ett VM-guld i veteranklassen. Sedan blev han världsmästare igen 2016 i Tallin och 2017 i Minsk. Han innehar tio SM-guld och ett par VM-brons utöver VM-gulden.

Det är roligt att två personer verksamma inom så olika områden utsetts till ambassadörer. Jag är säker på att båda två kommer hjälpa oss att sprida en positiv bild av kommunen, säger kommunalrådet Johanna Söderberg.

För att blir ambassadör ska personen ha anknytning till kommunen, vara uppmärksammad både i Sverige och gärna utanför landets gränser. Ambassadörer utses för ett år i taget och utnämnandet sker i samband med Nationaldagsfirandet den 6 juni på Eda Hembygdsgård
kl 18:00.

2022-06-22