Turism

Turistinformation

I Eda finns ett stort utbud av aktiviteter året om. Sommartid lockar de natursköna omgivningarna till bl a fiske, kanotfärder och vandringar på Finnskogleden, en 24 mil lång vandringsled från Morokulien i söder till Trysil i norr. På Noresund ligger en 18-håls golfbana omgiven av den vackra sjön Hugn.

Vintertid finns det flera möjligheter till skidåkning, både på längden och utför. Valfjället Skicenter är en av de sydligaste skidanläggningarna i Sverige med hela 12 nedfarter. Dessutom finns det en rad fritidsanläggningar, bl a ett antal motionsspår för löpning/ längdskidåkning, en ishall, flera skytteanläggningar och gymnastik-/sporthallar.

Föreningslivet engagerar många kommuninvånare. Ett brett sportintresse gör att ishallen i Charlottenberg och sporthallarna i Charlottenberg, Koppom och Åmotfors utnyttjas flitigt. Dessutom ligger sången och musiken många varmt om hjärtat.

Bygden har många gränshistoriska minnesmärken, bl.a. Fredsmonumentet, Eda Skans, Eda Skans museum, Beredskapsmuséet, Skansen Hultet och Eda Glasmuseum. Eda Glasbruk lades ner 1953, men mycket glas finns bevarat på muséet.

Hembygdsföreningarna är mycket aktiva, framförallt på somrarna då gårdarna är öppna för allmänheten. Här kan man köpa kaffe och hembakat bröd, hantverk och utställningar samt underhållning av olika slag gör att många tar sig en tur till denna trevliga miljö.

Hjärtligt välkommen till Eda!