Eda kommun utökar Boken kommer-tjänsten

Älder person som sitter och läser

Den som är 70+ eller tillhör riskgrupp kan kostnadsfritt få böcker hemkörda. Detta är möjligt då biblioteken i Eda kommun utökar Boken kommer-tjänsten.

Boken kommer är en mångårig bibliotekstjänst där de som inte själva kan ta sig till biblioteket får böcker hemskickade utan kostnad. Nu utökar vi tjänsten till att omfatta alla över 70 år och de som befinner sig i riskgrupp.

Man kontaktar sitt närmaste bibliotek via telefon eller mail och uppger då vilka böcker man vill låna och om vi ska ta med böcker tillbaka. Vi gör sedan upp en tid när böckerna kan lämnas. Vid leverans ringer bibliotekspersonalen på och böckerna ställs i en kasse utanför dörren.

Vi har många låntagare som är äldre eller som befinner sig i riskgrupp och vet hur viktigt det är för dem att ha något att läsa, speciellt när det är ont om andra aktiviteter och rörligheten begränsas än mer. Vi ser detta som ett naturligt sätt för biblioteket att täcka upp det behov som finns, säger bibliotekssamordnare Lawe Christoffersson.

Biblioteken i Eda håller i dagsläget öppet som vanligt men gruppaktiviteter och vissa arrangemang är tills vidare inställda. Lånetiden är förlängd till 6 veckor på allt som inte är reserverat av annan låntagare.

Biblioteken kan nås på:

  • Charlottenberg: 0571-282 30
  • Åmotfors: 0571-18 07 57
  • Koppom: 0571-283 78

2022-06-22