Charlottenbergs HC:s arbete för att förhindra smittspridning

Martin Bollner Charlottenbergs HC

Vilken verksamhet representerar du?

Jag representerar Charlottenbergs HC. 

Hur jobbar ni för att förhindra smittspridning?

Vi följer Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och Svenska Ishockeyförbundets råd och rekommendationer. Handsprit finns tillgängligt så att alla ska sprita händer vid in- och utgång ur hallen. Större träningsgrupper har tillgång till fler omklädningsrum för att kunna hålla avstånd vid ombyte och vi har märkt upp platser, i de yngre grupperna kommer många så ombytta och klara som möjligt.

Kontaktytor desinficeras efter varje träningstillfälle. Spelarna duschar hemma efter träning. Skridsko- och hockeyskolan har under hösten bytt om på läktaren för att enklare kunna säkerställa att avstånd kan hållas då det är större behov av hjälp från föräldrar här.

Träningarna på is bedrivs med ett mer individuellt fokus, mycket stationsträning där spelarna är aktiva istället för att stå i kö. Det är något vi försöker göra annars också men vi lägger extra mycket vikt vid det nu. Anslag sitter uppe på flera ställen i Gränshallen för att uppmana till att tvätta händerna, hålla avstånd och att inte stå/sitta i grupper.

Nu har vi för tillfället helt stängt för föräldrar vilket tyvärr medfört att vi får pausa skridskoskolan fram till jul men vi hoppas att åtgärderna nu leder till en minskad smittspridning så att vi efter nyår åtminstone kan återgå till det läge vi var i början av hösten igen.

Vilka råd vill du skicka med?

Fysisk aktivitet är viktigt för barn och ungdomar, vi har ca 130 aktiva i vår verksamhet och därutöver finns det många aktiva i andra idrotter och föreningar i kommunen där vi tillsammans fyller en viktig funktion, kanske särskilt i dessa tider. Men se till att stanna hemma vid symptom, dela aldrig vattenflaska med någon annan, tvätta händerna och håll avstånd. På så sätt kan vi tillsammans motverka smittspridning så långt vi bara kan. 


2020-11-30