Skyltar på biblioteket i Charlottenberg

Bibliotek

Fotölj på biblioteket

Välkommen till biblioteket

Det finns mycket att uppleva på biblioteken i Eda kommun! Att skaffa lånekort är gratis och genom samarbetet Bibliotek Värmland får du tillgång till hela länets biblioteksutbud och kan hämta och lämna dina böcker där du vill.

Du kan alltid se dina lån och själv beställa böcker på www.bibliotekvarmland.se
För att se mer kring vad som är på gång inom avdelningen se vår Facebooksida


Ang coronaläget

Information om restriktioner på våra bibliotek i Charlottenberg, Koppom och Åmotfors.

Skärpta allmänna råd införs nu i Värmland för att bromsa smittspridningen av Covid-19. Det du gör spelar roll – för alla.

 

 

Edas tre bibliotek har därför infört restriktioner som gäller när du besöker oss:

 • Vi begränsar besöken av låntagare och övriga besökare på biblioteken till 30 minuter.
 •  Gällande datorer så är det begränsat till personer som är i behov av myndighetskontakter. Detta sker genom tidsbokning och det gäller en person åt gången. Datorn finns i en avskild lokal på respektive bibliotek.
 • Bibblan take-away – kontakta oss via mail eller telefon med dina önskemål på böcker, talböcker eller andra medieformer eller be oss plocka ihop böcker efter din smak. Du kan sedan hämta upp din bokpåse utanför biblioteket enligt överenskommelse.
 • När du besöker oss – tänk på att hålla avstånd både till andra låntagare och personalen.
  Just nu kan biblioteket inte vara en mötesplats på samma sätt som tidigare. Men vi håller i och håller ut!
 • För att reservera eller låna om dina böcker kan du logga in på www.bibliotekvarmland.se eller kontakta oss via telefon eller mail.
  Du är alltid välkommen att ringa eller maila oss med frågor eller bokbeställningar. Bibliotekets öppettider är desamma.
   
   

Detta är Eda kommuns åtgärder utifrån lokala restriktioner för Värmland. Åtgärderna gäller under perioden 12 november 2020 till och med 10 december 2020. Förutom på Charlottenbergs bibliotek då vi stänger för omförflyttning och ommöblering 1 december-31 januari.

Ta ställning, gör kloka val och visa att du bryr dig!

 

Tills vidare gäller nya låneregler, bland annat 6v lån och fria omlån. Vi har utökat Boken Kommer-tjänsten till att omfatta alla som befinner sig i riskgrupp. Vi vill även be våra låntagare och besökare om att tänka på handhygienen och värna om allas hälsa. Vet ni med er att det finns smitta i hemmet så hör av er så förlänger vi era lån.

Aktuellt På Biblioteket