Möjlighetsdag på riktigt

Marcia Bartels på rekryteringsmässan

Marcia Bartels (30) från Nederländerna var en av alla besökare på rekryteringsmässan på Hotell Charlottenberg 16 mars. Precis som många andra kom hon dit för att se vad det finns för jobbmöjligheter.

För fem månader sedan flyttade Marcia Bartels till Häljeboda och hon har redan lärt sig svenska på SFI. Nu letar hon arbete som läkare. Och kanske hittade hon sin möjlighet på riktigt på mässan. Läkare är, bland flera andra yrken, en bristvara här i Värmland och i Region Värmlands monter var hon hjärtligt välkommen. Där söker de just nu med ljus och lykta efter fler läkare.

"Det var ju perfekt för mig! Jag skulle gärna jobba där", säger Marcia.

Marcia berättar att hon och hennes sambo, som arbetar med IT, inte trivdes med livet de hade i Nederländerna. De jobbade båda i storstadsområden där det var hektiskt och trångt. De längtade ut till naturen och lugnet.

"Den vackra naturen och möjligheten att bo så fint på landet finns inte riktigt i Nederländerna", säger hon.

De var också trötta på att jobba så mycket övertid.

"När jag jobbade på en vårdcentral i Nederländerna fick jag jobba ungefär som en och en halv tjänst. Jag blev jätteförvånad när jag fick höra att man kan jobba deltid som läkare i Sverige", säger hon och skrattar.

Solskenshistorierna kan bli fler

Med ett stort antal företag på plats från både Sverige och Norge fanns det gott om arbetstillfällen inom många olika branscher. Bland annat var Eda kommun där med Bemanningscentralen och Arbete och integration och knöt kontakter med potentiella nya medarbetare.

"Det har varit jättemycket folk! Nästan så man inte har hört vad våra intressenter har sagt för ljudvolymen var så hög", säger Agneta Westling, bemanningsadministratör.

Vi önskar lycka till, till Marcia och alla andra som besökte mässan idag!

Personal från Bemanningscentralen

2023-03-16