Johan Örnberg fortsätter som kommunchef

Johan Örnberg

Johan Örnberg har de senaste fem månaderna innehaft tjänsten som tillförordnad kommunchef och idag fattade kommunstyrelsen beslut om att erbjuda honom den fasta tjänsten.

Kommunen fick in 24 sökande med god spridning över hela landet och 4 kandidater gick vidare till slutintervju. Intervjugrupperna som bestod av personalutskott, fack och ledningsgrupp enades om att Johan Örnberg var en lämplig kandidat för tjänsten som kommunchef.

Johan Örnberg är utbildad civilekonom och har tidigare jobbat på flera olika myndigheter. Sedan 2007 har han varit anställd här i Eda kommun, sedan 2012 som chef för Ekonomiavdelningen. Johan är 47 år och kommer från Arvika, där han bor med sin familj och är en engagerad ledare inom ishockey.

Kommunstyrelsens ordförande Hanna Andersson säger följande:

– Det är glädjande att Johan valt att tacka ja till jobbet som kommunchef. Johan står för ett stabilt ledarskap med mångårig erfarenhet som chef inom kommunal verksamhet. Han har en mycket god förmåga att hantera komplexa frågeställningar och skapa förtroende i olika grupper och sammanhang. Vi ser från politikens sida fram emot att arbeta tillsammans med Johan för att skapa goda förutsättningar för kommunen.

Johan Örnberg själv lämnar följande kommentar:

– Jag känner mig stolt och hedrad över att bli kommunchef. Jag har varit kommunen trogen sedan 2007 och vet vilken styrka det finns i organisationen. Tillsammans med medarbetarna så kommer vi fortsätta att utveckla vår service till medborgarna i Eda kommun.

2024-02-07