Äldreboende

Två damer fikar på uteplatsen vid Hiernegården

Äldreboende är till för dig som på grund av kroppsliga besvär orsakat av ålder, sjukdom eller annat inte längre kan bo kvar hemma. Boendet ska tillgodose ditt behov av omvårdnad, trygghet och gemenskap. Personal finns att tillgå dygnet runt.

Du får ett hyreskontrakt på din lägenhet. I lägenheten ingår, på grund av personalens arbetsmiljö, höj- och sänkbar säng samt sängbord.

Du betalar hyra, en avgift för vård och omsorg, kostnad för måltider samt kostnad för förbrukningsvaror såsom tvätt- och rengöringsmedel, tvättlappar, glödlampor, toalett- och hushållspapper. Avgiften beräknas utifrån din inkomst, därför måste du lämna uppgifter om din ekonomi för att få ett beslut om vad du ska betala i avgift.
Här hittar du information om avgifter

Petersborg

Gustaf Schröders väg 2 B, 673 32 Charlottenberg, tfn 0571-282 83

På Petersborgs äldreboende finns 16 lägenheter som består av 1 rum med minikök, toalett och dusch. Lägenheterna är belägna på andra våningen med balkong. Gemensam matsal finns för de som önskar äta tillsammans. Gemensamma och enskilda aktiviteter ordnas för de boende.

Petersborg äldreboende

Korridor på Petersborg

Hiernegården

Kvarnforsplan 6, 673 37 Koppom, tfn 070-234 87 71

På Hiernegårdens äldreboende finns 8 lägenheter som består av 1 rum med minikök, toalett och dusch. Lägenheterna är belägna på andra våningen med tillgång till en stor gemensam balkong. Gemensam matsal finns för de som önskar äta tillsammans. Gemensamma och enskilda aktiviteter ordnas för de boende.

Bänk med blommor framför Hiernegården

Samlingsrum på Hiernegården

Älvgården

Föreningsgatan 2, 673 34 Åmotfors, tfn Nere 0571-283 40 och tfn Uppe 0571-283 39

På Älvgårdens äldreboende finns 32 lägenheter som består av 1 rum med minikök, toalett och dusch.

Älvgården Nere består av 16 lägenheter som är belägna i markplan med uteplats. Älvgården Uppe består av 16 lägenheter som är belägna på andra våningen med balkong. Gemensam matsal finns för de som önskar äta tillsammans. Gemensamma och enskilda aktiviteter ordnas för de boende.

Två vårdtagare i rullstol fikar utomhus på Älvgården

Samlingsrum på Älvgården