Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Vinnare av recepttävlingen 2014Skriv ut

 
Vinnare av recepttavling

Folkhälsorådet utlyste i oktober en recepttävling på temat vegetariska maträtter. En jury valde ut fem recept till finalen, där alla rätterna lagades och provsmakades. Juryn sattes på hårda prov då alla rätterna smakade bra och tävlingen blev så jämn att två rätter förklarades som segrare.


Tintin Rönning med sin kantarellsoppa "skogens guld" och Birgitta Eklund med sina "bönfärstoppade kålrabbiskivor" gick segrande ur striden och vinnarna förärades med var sin fin matkorg.


Juryns motivering: Skogens guld är en lättlagad kantarellsoppa som gör sig både som förrätt och huvudrätt, len och mild i smaken.

Bönfärstoppade kålrabbiskivor - en rätt som är spännande i smaken, en blandning av både sötma och kryddor. Rätten kan med fördel kryddas med lite örter.


Bönfärstoppade kålrabbiskivor

8 skivor kålrabbi skalad i ca 1 cm tjocka (ca 500 g) kokas i lättsaltat vatten.


Bönfärs

2 burkar röda bönor. Spola av och låt rinna av.

1 hackad gul lök. Mixa bönor och lök

Tillsätt 1 msk vegetarisk buljongpulver 1 msk soja 1 krm tabasco 1 dl mandelmjöl

Forma till biffar och lägg på kålrabbiskivorna. Pensla ytan med lite olja grädda i ung 25 minuter i 225 grader Servera med klyftpotatis och en blandad sallad

För laktovegetarianer; täck färsen med en skiva ost


Skogens guld (kantarellsoppa)

300 g kantareller

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

0,5 dl grönsaksbuljong

5 dl matlagningsgrädde eller mjölk

1 dl finriven lagrad ost

2 lagerblad


Garnering

1 dl stekta kantareller

brödkrutonger


Borsta och dela svampen, stek svamp, lök och vitlök i smör. Tillsätt lagerblad, buljong och grädde. Koka upp och sänk värmen. Låt puttra i 15 minuter. Häll soppan i matberedare, tillsätt ost och mixa soppan slät. Krydda med salt och peppar. Stek och garnera med kantareller, färska örter och brödkrutonger. Servera med ugnsvarma vitlöksbröd.

Tillbaka