Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Vill du spara pengar och miljön?Skriv ut

 
Energi-och klimatrådgivarna

Energi är en av vår tids nyckelfrågor. Du kan spara både miljö och pengar på att införa energibesparande åtgärder. Hör av dig energi- och klimatrådgivaren om du vill ha råd och tips - helt kostnadsfritt!


Från och med 1 januari 2017 har Årjäng, Arvika, Säffle och Eda kommun inlett ett samarbete om energi-och klimatrådgivning. Energi-och klimatrådgivarna heter Robin WikmanDaniel Hult. Robin har i första hand om Arvika och Eda kommun och Daniel har hand om Säffle och Årjängs kommun.


I samarbetet pågår två projekt. Ett skolprojekt med en utvald skola i respektive kommun och ett projekt riktat till små- och medelstora företag i kommunen.


Skolprojektet ”Energi och miljö”

I Eda genomförs skolprojektet tillsammans med Gunnarsbyskolan. Projektet pågår under ett år och handlar om energi och miljö.

- Vi kommer att fokusera på energifrågorna och miljöfrågor i stort som smått, med flera olika aktiviteter. Effekten vi vill uppnå är att eleverna ska bli mer energi- och miljömedvetna, men samtidigt få med sig energitänket i framtiden, säger Robin.

Några av aktiviteterna i projektet är:

  • Energijakten - en skärm sätts upp på lämplig plats i skolan, där eleverna ser den tydligt och kan följa elförbrukningen i realtid och diskutera statistiken.
  • Energi i hushållet - en checklista till hushåll tas fram där eleverna ska ta reda på och anteckna energiförbrukare i hemmet tillsammans med en vuxen.
  • Bygg din el-bil - varje elev får en egen mini el-bil byggsats där de får bygga ihop den själva och testköra
  • Energihusvagnen – husvagnen besöker skolan och i den finns material om energi och miljö

Coacher för energi och klimat (CEK)

Projektet är särskilt riktat till små- och medelstora företag som har en energianvändning under 300 megawattimmar (MWh).

- Vi kommer att identifiera och kontakta företag i de olika kommunerna under våren och sedan boka in besök. Vi gör då en enklare genomgång av den nuvarande energianvändningen och ger förslag på lönsamma energi- och klimatåtgärder. Hör gärna av dig om ditt företag har intresse av att delta, avslutar Robin.

Tillbaka