Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Seniordag i Charlottenberg Skriv ut

 

För andra året arrangerades en Seniordag i Charlottenberg, med ett tjugotal utställare och ett varierat program under dagen. Medel från Parkfors fond, och samverkan mellan många aktörer möjliggör denna uppskattade dag.


Maja Olsson Friskvården i Värmland körde ett pass med sittdans från scenen, där informerade hon också om alla positiva effekter av 30 minuters träning 5 dagar i veckan.


Polis Mats Sjöblom tipsade sedan om hur man bäst skyddar sig mot inbrott, bedrägerier och stölder. - Statistiken visar att ni Edabor inte behöver oroa er för att utsättas av våldsbrott eller överfall, menar Mats och de flesta stölder i Eda sker i anslutning till Charlottenbergs shoppingcenter. Mats berättade vidare kring händelser och fall från sitt yrkesliv inom polisen på ett underhållande sätt.

 

Svenska kyrkan bjöd som vanligt på god soppa och hembakat bröd som Anna-Karin Lövgren med hjälp serverade alla ca 130 deltagare.


Britt Granum, sjukgymnast på Rehabavdelning i kommunen informerade om hur det fungerar med hjälpmedel samt kring kommunens balansgrupper.


Dagen avslutades med att skönsjungande Anders Andersson med rötterna i Arvika, tillsammans med pianist Daniel Nolgård, framförde allt från Beppe Wolgers till Chess.


Anders arbetar åt  Betaniastiftelsen och sprider kunskap kring Kulturarenan. Kulturarenan är en samlingsplats för kulturupplevelser online för dig som inte kan ta dig till scenerna.


- Att göra kulturen tillgänglig för alla är viktigt, menar Anders och med tanke på kulturens hälsoeffekter är det en viktig fråga att även Edabor med långt till våra storstäder kan ta del av exempelvis en pianokonsert i Tyskland eller opera i Italien.   

Tillbaka