Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Seniordag - ”För ditt hjärtas skull” Skriv ut

 

7 november anordnades för andra året i rad en seniordag med program i Charlottenberg, Åmotfors och Koppom. Bra tips för det goda livet efter 65 är temat och rubriken på dagen var: ”För ditt hjärtas skull – att vara fysisk aktiv, ett smart val för ditt hjärta.  


Ulrika Sälgeback, sjukgymnast inom Landstinget och Friskvården i Värmland samt Karin Arvidsson, Edane pratade kring hjärt- och kärlsjukdom. Ulrika visade på att regelbunden fysisk aktivitet har effekt ända upp i 95-årsåldern och det finns idag ingen annan medicin som ger så många positiva vinster som fysisk aktivitet. 150 minuter i veckan är en måttstock och promenader är en utmärkt aktivitet.


Karin Arvidsson, berättade om sina egna erfarenheter av hjärtproblem, och hur hon genom gymnastik och vattengympa samt ett aktivt föreningsdeltagande håller i gång och utifrån sina förutsättningar mår bra!


På ett glatt och svängigt sätt underhöll Wallins orkester och Eva Ekegren publiken under kaffet. Information kring bibliotekets verksamhet, hälsosamtal, rehabavdelningen, Friskvården och Röda korset inrymdes också denna dag.


Ca 125 personer deltog under dagen och Folkhälsorådet som anordnar seniordagen tillsammans med Friskvården i Värmland, kommunens medicinsk ansvariga sjuksköterska och områdeschef inom hemsjukvården var mycket nöjda med dagen.

-”Roligt att det kommer så många när vi anordnar nåt och många får bra information kring viktiga frågor”, säger Anna-Lena Bryntesson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Tillbaka