Psykisk livräddning med Marie Niljung

Marie Niljung föreläser framför reklam om Lumeno

23 augusti bjöd vi in Marie Niljung till biblioteket i Charlottenberg, där hon höll i en föreläsning om psykisk livräddning. Det vill säga om psykisk hälsa och suicidprevention. Vi passade också på att spela in föreläsningen, så nu får fler möjlighet att se den!

Marie Niljung ger oss verktyg och svar på hur vi alla kan vara med och förhindra att en människa försöker eller tar sitt liv. Hur vi som medmänniskor kan agera när någon mår dåligt. Hur du som medmänniska kan göra stor skillnad, men även hur du kan ta hand om dig själv.

Föreläsningen börjar med Maries egen historia som verkligen berör och fortsätter med statistik, myter, riskfaktorer och skyddsfaktorer. Fokuset ligger i att våga fråga, våga lyssna och våga agera. Föreläsningen ger kunskap, mod och hopp. Vi rekommenderar dig att se den!

I en begränsad period (cirka 10 dagar) kan du se föreläsningen här nedan. Vi beklagar att ljudfilen inte fungerar på alla enheter och i alla headset (speciellt de med USB-utgång), prova att byta enhet eller hörlurar om det inte är något ljud!

2022-09-20