Tips till dig som är nyinflyttad eller vill flytta till Eda

Folksamling

Välkommen till Eda kommun, en plats där människor möts mitt i Skandinavien. Vi arbetar aktivt för att kommunen ska locka fler invånare och erbjuder härliga boendemiljöer och hög livskvalitet. Tycker du också om att ha gott om plats, nära till storslagen natur och ett liv utan bilköer – då är vår kommun platsen för dig. Eda är en trivsam landsbygdskommun med utmärkt läge och som erbjuder allt som gör livet enkelt att leva.

Förhoppningsvis har du gjort dig hemmastadd och redan lärt känna vår kommun lite grann. Annars kanske du går i flyttankar och funderar på att flytta hit. Det är givetvis mycket som är nytt och många praktiska detaljer att ordna. Därför vill vi passa på att ge dig lite information och tips som kan underlätta.

Mer utförlig information finns på kommunens webbplats om lediga kommunala jobb, boende, barnomsorg, skola, kommunikationer, föreningar, fritid och mycket annat.

Om du är företagare tar vår näringslivsutvecklare hand om alla dina frågor och funderingar.

Inflyttare från annat land

Du som vill flytta hit från ett annat land kan få mer information via Migrationsverket. Även Skatteverket ger information om vad som gäller vid bland annat flyttanmälan. För den som flyttar mellan de nordiska länderna finns den nordiska informationstjänsten Hallå Norden som ger dig hjälp på vägen. Grensetjänsten ger svar på frågor vilka regler som gäller i Sverige och Norge för gränspendlare och företagare. Arbetsförmedlingen ger information om lediga jobb i området.

Vi är övertygade om att du kommer att trivas här – i gränslandet mellan Sverige och Norge!