Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Ny ambassadör för Eda kommunSkriv ut

 

Kommunstyrelsen har utsett Julia Martinsson till ny ambassadör för kommunen. Julia är en mångsidig idrottstjej. Hon är en viktig kugge i laget i både Färjestads hockeydamer och Eda IF.


I rollen som ambassadör kommer Julia att hjälpa till i marknadsföringen av kommunen. Hon övertar ambassadörsrollen från Fredrik Helgesson, GöteborgsOperan, som innehaft den sedan juni 2015.


- Julia har en betydelsefull roll i FBK:s spel på elitnivå i näst högsta serien. Hon är ett föredöme för ungdomar i kommunen, säger Edas kommunalråd Hans Nilsson.


Julia, som är Charlottenberg och Eda trogen, pendlar till både matcher och träningar. Hon beskrivs som en en energispelare, som är ett ständigt orosmoment för motståndarlaget. Julia är en riktig måltjuv som vänder ut och in på försvaret och skjuter i steget.


Julia Martinsson är uppvuxen i Charlottenberg. Hon började spela hockey i 12-års åldern för Charlottenbergs HC innan hon gick över till FBK. Nu har hon spelat två säsonger och laget har vunnit serien båda säsongerna och gått till kval i högsta serien. Julia har gått fotbollsgymnasiet i Torsby. Förra året fick hon pris som årets spelare på Eda IF:s och IF Örnens fotbollsgala.


Till framtidsplanerna hör fortsatt hockeyspelande och drömmen är att åka till USA och spela collegehockey. Hon är flitig, positiv och mycket engagerad inom damhockeyn.


För att blir ambassadör ska personen ha anknytning till kommunen, vara uppmärksammad både i Sverige och gärna utanför landets gränser. Ambassadörer utses för ett år i taget och utnämns i samband med Charlottafirandet.


I år sker utdelningen den 14 maj kl 13:00 på biblioteket i Charlottenberg.

Tillbaka