Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Morokulien - Värmlands bästa rastplatsSkriv ut

 
morokulien rastplats

Morokulien har utsetts till Värmlands bästa rastplats av Motormännens Riksförbund, en utmärkelse som delas ut länsvis och årligen.

 

Motormännens vägombud har inventerat och bedömt drygt 250 rastplatser runt om i Sverige. I varje län har den bästa rastplatsen utsetts vad gäller tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel.


– Inventeringen av rastplatserna är en del i Motormännens trafiksäkerhetsarbete. Det är viktigt att det finns bra och fräscha ställen för bilister att rasta på vid längre körningar. Trötthet bakom ratten kan vara lika farligt som rattonykterhet. Därför kan en paus vara avgörande för trafiksäkerheten, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.


Motormännens vägombud har bland annat bedömt parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Skötseln, städningen och hygien på rastplatserna har också granskats.


Under försommaren kommer Motormännens vägombud att sätta upp skyltar med texten ”Länets bästa rastplats” på 20 rastplatser runt om i landet. Samtidigt drar årets inventeringar igång.


Morokuliens rastplats erbjuder gott om parkeringsplatser, bord och stolar, belysning, lekpark, toaletter,duschar, latrintömning, färskvatten, turistservice, bensin, värdshus, camping, stugor och sevärdheter.


Morokulien Infocenter ligger integrerad som en del av rastplatsen, där man kan köpa souvenirer, växla pengar, få tillbaka pengar på tax-free, få hjälp med turist- och väginformation samt bokningar.


Eda kommun ansvarar för centret liksom för rastplatsens sanitära utrymmena.

Tillbaka