Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Morokulien - Värmlands bästa rastplatsSkriv ut

 
morokulien rastplats

Motormännens vägombud har inventerat och bedömt drygt 250 rastplatser runt om i Sverige. Den bästa rastplatsen i varje län kommer att få en plakett uppsatt som bekräftar utmärkelsen som länets bästa rastplats.


Länets bästa rastplats skyltar

I Värmland är det rastplatsen i Morokulien som utsetts till bästa rastplats och i torsdags besökte Motormännens vägombud Eda kommun och Morokulien för att sätta upp den röda skylten "Länets bästa rastplats" som ett officiellt bevis på utmärkelsen.


– Inventeringen av rastplatserna är en del i Motormännens trafiksäkerhetsarbete. Det är viktigt att det finns bra och fräscha ställen för bilister att rasta på vid längre körningar. Trötthet bakom ratten kan vara lika farligt som rattonykterhet. Därför kan en paus och en kopp kaffe vara avgörande för trafiksäkerheten, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.


Motormännens vägombud har bland annat bedömt parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Skötseln, städningen och hygien på rastplatserna har också granskats.


– När vi inspekterar rastplatserna är det tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel som ger störst utslag i bedömningen. Rastplatserna måste ha en sådan standard att det känns trevligt att stanna till under långa resor, säger Carl Zeidlitz.

Tillbaka