Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 

Tips till dig som är nyinflyttad eller vill flytta till Eda Skriv ut

 
sjö

Välkommen till Eda kommun, en plats där människor möts mitt i Skandinavien. Vi arbetar aktivt för att kommunen ska locka fler invånare och erbjuder härliga boendemiljöer och hög livskvalitet. Tycker du också om att ha ett gott om plats, nära till storslagen natur och ett liv utan bilköer – då är vår kommun platsen för dig. Eda är en trivsam landsbygdskommun med utmärkt läge och som erbjuder allt som gör livet enkelt att leva.


Förhoppningsvis har du gjort dig hemmastadd och redan lärt känna vår kommun lite grann. Annars kanske du går i flyttankar och funderar på att flytta hit. Det är givetvis mycket som är nytt och många praktiska detaljer att ordna. Därför vill vi passa på att ge dig lite information och tips som kan underlätta.


Mer utförlig information finns på kommunens webbplats om lediga kommunala jobb, boende, barnomsorg, skola, kommunikationer, föreningar, fritid och mycket annat.


Använd gärna sökfunktionen för att hitta det du söker. Om du är företagare tar vår näringslivsutvecklare hand om alla dina frågor och funderingar.


Du kan också läsa kommuntidningen Blickpunkt Eda, profilbroschyren om kommunen och turistbroschyrer direkt på kommunens webbplats.


Inflyttare från annat land

Du som vill flytta hit från ett annat land kan få mer information via Migrationsverket. Även Skatteverket ger information om vad som gäller vid bland annat flyttanmälan. För den som flyttar mellan de nordiska länderna finns den nordiska informationstjänsten Hallå Norden som ger dig hjälp på vägen. Grensetjänsten ger svar på frågor vilka regler som gäller i Sverige och Norge för gränspendlare och företagare. Arbetsförmedlingen ger information om lediga jobb i området.


Vi är övertygade om att du kommer att trivas här – i gränslandet mellan Sverige och Norge!


Welcome to Eda kommun. Learn more about the municipality and the services we provide. For further information, call the civic office at 0571-281 00.


Beställ material


Beställ gärna mer information via formuläret nedan om du är nyfiken. Är du nyinflyttad kan du beställa ett litet nyinflyttningspaket från kommunen som innehåller Eda besökskarta, broschyrer och annan kommuninformation.


Beställningsformulär


 


Förnamn *
Efternamn *
Adress *
Postnummer *
Postadress *
E-post
Övrigt:
 

* Obligatorisk uppgift


 
Sidansvarig: Anne Fager-Lind
Kontakta oss

Medborgarkontoret

Box 66

673 22 Charlottenberg

Tfn 0571-281 00 vx

Relaterade sidor

Mina favoriter
Spara sidan som favorit