Eda Kommun söker näringslivsutvecklare

Händer vid datorer

Har du erfarenhet från företagande och har god förståelse för att du i en mindre kommun är involverad i mycket. Då tror vi att du skulle kunna trivas och utvecklas hos oss på Eda Kommun!

Arbetet innefattar omfattande kontakter med det lokala näringslivet och dess organisationer, kommunens verksamheter samt i nätverk på länsnivå, nationellt och i Norge.
Befattningen innebär både utåtriktade aktiviteter och internt arbete.

UPPGIFTER

Externt
• Bygga relationer med företag och stödsystem för ett gott företagsklimat
• Skapa förutsättningar för nya etableringar och stimulera nyföretagande
• Arbeta med kompetensförsörjningsfrågor och genomföra olika typer av näringslivsaktiviteter

Internt
• Tillsammans med övriga delar av kommunens organisation, självständigt, ta fram underlag till svar, aktiviteter och politiska beslut.

Övrigt
• Fungera som en väg in för företagen
• Delta i olika projekt
I din roll är du en brygga mellan företag, politiker, kommunens övriga verksamheter samt andra organisationer i näringslivsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning. Du kan ha erfarenhet av företagande, projekt, besöksnäring och/ eller offentlig förvaltning.
För att lyckas i detta uppdrag skall du ha ett genuint intresse för näringslivsutveckling, goda kunskaper om företagande och näringsliv samt stort intresse för vad som händer i vår omvärld.
Vi ser gärna att du har vana av att hantera media och kommunikationsfrågor och att du trivs med att vara synlig och publik. Förståelsen för företagandets villkor, politikens roll i det kommunala uppdraget samt om myndigheters regelverk och arbetssätt är viktigt.

Läs mer och ansök på Offentliga jobbs webbplats: Eda kommun söker Näringslivsutvecklare

2021-07-16