Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 

Arvode och reseersättning Skriv ut

 

Arvode

Ersättning betalas ut efter redogörelse som skickas in av den gode mannen månadsvis på pappersblankett. På sikt kommer detta övergå till kvartalsvis istället för månadsvis. Arvodes begäran behandlas och granskas i den ordning de kommer in till överförmyndaren, därför kan det ta tid innan du får din ersättning.


Grundersättningen är 2 000 kr per månad. Om du haft extra kostnader under perioder, så som porto, telefonsamtal m.m. kan du begära ett kostnadstillägg om 100 kr.


Reseersättning

Resor redogörs för på resespecifikationen i blanketten. Den reseersättning som utgår gäller enbart för de faktiska kostnaderna. Det innebär att du inte kan få betalt flera gånger för samma resa, om du till exempel är god man åt flera barn på samma boende. Överförmyndaren rekommenderar att du försöker planera dina besök och möten med barnet och andra aktörer så du som god man inte behöver vidta omotiverade resor.


Resor till och från Migrationsverket, möte med ombud och Skatteverket, där Du som god man är kallad, redovisas tillsammans med kopia på kallelsen och kvitton som visar utlägg av allmänna kommunikationer så som tåg eller buss.


Det är viktigt att Du som god man funderar på vad som ingår i ditt uppdrag och inte vidtar resor, besök eller åtgärder som ligger utanför ditt uppdrag eftersom det inte utgår någon ersättning för detta.


Aktiviter som fritidssysselsättningar, resor till hälso- sjuk och tandvård, optiker m.m. ingår inte i uppdraget.


Se vidare under informationen Vad ingår i uppdraget som god man åt ensamkommande barn.
Sidansvarig: Marcus Brolin