Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Fredrik Helgesson ny ambassadör för Eda kommunSkriv ut

 
fredrik helgesson

Eda kommun har utsett Fredrik Helgesson till officiell ambassadör för kommunen. Fredrik kommer att stödja marknadsföringen av kommunen, både genom egna initiativ och i samarbete med kommunen.


Fredrik är uppvuxen i Charlottenberg och Häljeboda och fram till 20-årsåldern var det fotboll som gällde, då Fredrik spelade i IF Örnen. En skada satte dock stopp för fotbollen och sångarkarriären inleddes.


Fredrik är utbildad på Ingesunds folkhögskola, musiklinjen och därefter på Kungliga musikhögskolan i Stockholm där han studerade sång. Efter fyra år på Musikhögskolan flyttade han till Ungern för att studera belcanto för den amerikanske tenoren Berle Sanford Rosenberg. Debuterade gjorde han på Vadstenaakademien sommaren 1997 som Greven i Carl Ditter von Dittersdorfs opera Spöket med trumman. 


Helgesson är en flitigt anlitad konsertsångare och har bl a sjungit Faurés Requiem, Bachs Juloratorium, Mozarts Requiem och Förklädd gud av Lars-Erik Larsson och på Wermland Opera har Fredrik återkommande medverkat såväl i kören som solist, bland annat i konsertanta versioner av Verdis La forza del destino och Verdis I Masnadieri, sistnämnda i rollen som Francesco. 


​Sedan hösten 2013 har Helgesson vikarierat iGöteborgsoperans kör samt haft solistiska uppdrag och för tillfället sjunger Fredrik rollen som Alidoro i Rossinis Askungen på Göteborgsoperan.

Tillbaka