Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 

Flyktingguide Eda Skriv ut

 
Illustration

Den 29 januari 2015 var det kickoff för projektet ”Flyktingguide Eda”. Som flyktingguide fick du möjligheten att hjälpa en nyanländ i Eda att få en bra start i sitt nya hemland.


Att vara ny i ett främmande land är svårt, och därför ville vi i och med detta projekt hjälpa till att förhöja kunskapen om de svenska traditionerna, kulturen och språket och för att öka integrationen mellan svenskar och nyanlända.


Det har gått över 2 år sedan start och vi har haft många glädjande aktiviteter och möten tillsammans!


Vi ser tillbaka på åren som gått med glädje men blickar nu framåt, projekttiden är slut och ”Flyktingguide Eda” kommer att avslutas. Men, känn ingen sorg! Vi kommer fortfarande ses i liknande sammanhang men kanske inte lika ofta som förut. Närmare sommaren skickar vi till exempel ut en inbjudan till en stor avslutningsfest. Dock hoppas vi att få till fler roliga aktiviteter innan dess. Flyktingguide Eda avslutas som projekt men kommer att ingå i vår befintliga verksamhet fast i en annan form.


Tidigare har vi matchat nyanlända och guider men det kommer också avslutas, vi hoppas istället på att ni själva hittar varandra under våra träffar och aktiviteter som vi kommer att fortsätta att göra tillsammans och när aktiviteterna är får ni gärna ta med er släkt och vänner, ju fler desto roligare. Kontot vi haft på facebook ”Flyktingguide Eda” har bytt namn till ”Integration Eda” och där kommer bland annat inbjudningar och aktiviteterna ligga. In och gilla om du inte redan gör det!! Sedan vill vi tipsa alla om ett besök på det nya integrationscentret som ligger i Charlottenberg på Storgatan.


Integrationsenheten vill tacka alla som har medverkat i projekt ”Flyktingguide Eda”och gjort de värdefulla mötena möjliga. Ni är enastående!


Alltså möjligheten att bli ”flyktingguide” kommer ju att finnas kvar, dock inte genom någon aktiv matchning utan genom att vi träffas och gör saker tillsammans, att stifta nya bekantskaper i olika sammanhang!
Sidansvarig: Yvonne Andersson-Gran
Mer information

Angelica Vornanen
Integrationssamordnare
0571-358 87
angelica.vornanen@eda.se


Åsa Nilsson
Integrationssekreterare
0725216811
asa.nilsson@eda.se

Muwafak Hamami
Bovärd
0724513879
muwafak.hamami@eda.se


Yasser Alhayek
Bovärd
0724514171
yasser.alhayek@eda.se


Mina favoriter
Spara sidan som favorit