Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Enklare att använda kommunens e-tjänsterSkriv ut

 
datormus och tangentbord

För de Edabor och värmlänningar som använder kommunernas e-tjänster har det nu blivit ännu enklare att hantera sina ärenden. Från och med början av november kan de logga in och signera sina ärenden hos kommunerna med mobilt bank-id, något som länge varit efterfrågat.


– Medborgarna blir allt mer mobila i sin användning av våra e-tjänster. Man vill kunna sköta sina ärenden direkt i sin smarta telefon eller via sin surfplatta utan att det ska spela någon roll var man befinner sig, säger Karlstads kommuns IT-chef Inge Hansson.


Bank-id är den största e-legitimationen i Sverige

Cirka 6 miljoner privatpersoner i Sverige använder bank-id dagligen för att hantera bland annat e-tjänster och bankärenden. Mobilt bank-id är den

e-legitimation som används för mobiltelefoner och surfplattor. Genom att erbjuda mobilt bank-id som signeringsmetod för kommunens e-tjänster hoppas man öka användandet av dessa ytterligare.


– Mobilt bank-id har länge varit efterfrågat och vi ser det därför som en självklarhet att erbjuda våra medborgare i Karlstad och övriga värmländska kommuner denna service, berättar Inge Hansson.


De värmländska kommunerna samverkar sedan 2012 kring en gemensam plattform för e-tjänster. Genom detta har man förenklat för medborgarna samtidigt som varje enskild kommun har kunnat spara pengar. Samarbetet med en gemensam e-tjänsteplattform har gjort att även de mindre kommunerna i Värmland kan erbjuda medborgarna e-tjänster.


Enligt Sveriges Kommuner och Landstings senaste undersökning ligger Värmland i topp vad gäller e-tjänster och appar. I dag erbjuder 15 av de 16 värmländska kommunerna samt Karlstadsregionens räddningstjänstförbund e-tjänster till medborgarna.

Tillbaka