40 år - Nu är det din tur

Man i solglasögon ler

I dag fredag öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för personer som är 40 år (födda 1981) eller äldre.

Vid bokning gäller följande:

  • Tid bokas genom att logga in på webbplatsen 1177.se, sök upp ”Regional vaccinationsenhet”, eller genom att kontakta Region Värmlands telefonbokning på 010-831 80 70.
  • Tid för dos 2 ges i samband med den första vaccinationen. Du får en tid för den andra dosen sju veckor efter din första dos. Tänk på att du endast ska omboka din tid vid sjukdom eller andra medicinska skäl. Du bör därför planera hela din vaccination när du bokar tid för dos 1.
  • För att underlätta för dig som bokar tid finns en åldersspärr i e-tjänsterna på 1177.se. Är du yngre än aktuell åldersgrupp syns inte möjligheten till tidsbokning. Är du yngre än aktuell åldersgrupp, men har ett medicinskt tillstånd som innebär att du är prioriterad för vaccinering redan nu, kontaktar du telefonbokningen för att boka tid.
  • Ett brev med information om hur vaccination mot covid-19 bokas och vad som är viktigt att tänka på inför din vaccination skickas nu också till dig som är 40–44 år och folkbokförda i Värmland.

Läs mer om vaccination mot covid-19 på webbplatsen 1177.se. Här kan du också ta del av Region Värmlands preliminära tidplan för fortsättningen av fas 4: När och hur kan jag boka tid för vaccination mot covid-19?

2021-06-11