Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 

Energirådgivning Skriv ut

 
illustration hur värmen försvinner ur ett hus

Rådgivning och tips

Energi är en av vår tids nyckelfrågor och genom att införa energibesparande åtgärder besparas både miljö och pengar.


Har du frågor om energi - allt ifrån enkla spartips till information om energideklarationer - kan du vända dig till kommunens energi och klimatrådgivare.


Idag finns ett samarbete kring rådgivningen i Eda, Arvika, Säffle och Årjängs kommuner som har en kontaktperson tillsammans.


Rådgivningen vänder sig till privatpersoner, föreningar och mindre företag (med under 50 anställda) och är kostnadsfri.


Edakalaset, 2 juni 2018

Under Edakalset var vi på den kommunala energi- och klimatrådgivningen delaktiga på torget i Charlottenberg där vi gav energiråd och information.


Med oss hade vi solceller för att visa vårt insatsprojekt i samarbete med Energimyndigheten, som är vår uppdragsgivare. Vår husvagn var utrustad med solceller på taket och LED-belysning. Vi hade även med en elcykel som prövades av både stora och små. De flesta blev imponerade av hur bra cykeln drar när man trampar!


Vi gav även information riktat till företag om ett pågående projekt för att hjälpa företag med en energiförbrukning under 300 Mwh/år att spara energi kostnadsfritt. Under 2019 kommer vi även genomföra en andra omgång och det finns platser kvar att boka. För mer information kontaktar du kommunens energirådgivare.


Bild från Edakalaset


Energispartips

Genom att fylla i energikalkylen får du en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma, både små och stora förändringar. Länk till sidan hittar du i rutan till höger. Där finner du fler länkar med energispartips.


Här nedan finns ett informationsblad gällande solel.Sidansvarig: Marcus Brolin