Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 

Tomtkarta Skriv ut

 
Kartbild.JPG

Här kan du med hjälp av vår kartportal skriva ut en karta till ditt ärende.


Tomtkartan används i enklare ärenden som inte kräver bygglov med ändå är anmälningspliktligt. Om du är osäker kan du läsa mer om bygglov och anmälan här till höger.


När du skrivit ut tomtkartan och ritat in placeringen på den nya byggnaden i enlighet med våra ritningsexempel så är du välkommen att kontakta våra bygglovshandläggare. Den inskickade tomtkartan används förutom som underlag till ditt ärende också som grund för uppdatering av Lantmäteriets kartdatabaser som Eda kommun använder där ingen egen kartprodukt finns att tillgå.


Observera att kartan som du skapar har ingen rättslig verkan och du kan inte se exakta gränser i denna kartprodukt. Juridiskt bindande gränsdokumentation finns hos Lantmäteriet.


Hur fungerar Tomtkartan?

För att hitta din fastighet använder du sökfunktionen i kartportalen.


sok3.JPG


Skriv in din fastighetsbeteckning eller adress i sökrutan:


sok2.JPG


Klicka på träffen i listan som dyker upp för att zooma in till fastigheten. För att flytta drar du kartan med datormusen och för att zooma använder du datamusens scrollhjul eller + / - knapparna i kartans nedre högra hörn.


Skriva ut kartan

För att skriva ut tomtkartan klickar du på ikonen med tre prickar längst till höger i kartportalen. En ny menylista med en skrivarikon dyker upp, klicka på den.


skrivut.JPG


För att skriva ut tomtkartan klickar du på ikonen med tre prickar längst till höger i kartportalen. En ny menylista med en skrivarikon dyker upp, klicka på den.


Fyll i din fastighetsbeteckning i rutan ”Titel” och vilken typ av byggnation det gäller i rutan ”Beskrivning”. Du kan dra rutan med röd ram på skärmen så att din fastighet hamnar mitt i rutan. Skulle det du vill skriva ut inte passa i rutan kan du välja en annan skala och format på kartbilden. När du är nöjd klickar du på "Skriv ut". Du får nu upp en förhandsgranskning som du kan välja att spara som PDF-fil eller skriva ut på en skrivare. 


Skriv utHär kommer du till tomtkartan. 


Sidansvarig: Elin Fredriksson
Mer information

Mats Melin

Byggnadsinspektör

0571-282 45

mats.melin@eda.se


Ulla Görlin

Bygglovshandläggare

0571-281 26

ulla.gorlin@eda.se


Mina favoriter
Spara sidan som favorit


Vid tekniska problem gällande kartportalen, kontakta vår GIS-ingenjör, Joakim Jansson.

joakim.jansson@eda.se