Bredbandstatus Eda kommun februari 2021

Någon har fått tag på ett gammalt erbjudande om fiber och lagt ut på Facebook vilket har fått många att undra vad detta är. I texten står att man ska anmäla sig senast 15 mars.Detta är helt fel och detta erbjudande finns inte (gällde i Köla för ca. 3 år sedan).

Däremot har det gått ut ett erbjudande brevledes till de fastigheter som finns inom områden som ska byggas under året där Zitius erbjuder uppkoppling till kampanjpris, något man kallar ”Sales Under Construction” (bifogas ifall någon inom de aktuella områdena inte fått brevet).

Eda kommun har pratat med Zitius som säger att aktuellt erbjudande gäller specifika områden men om du är intresserad av en anslutning oavsett var du bor i kommunen utanför tätorterna ska du alltid göra anmälan på www.fibertillalla.se så återkommer man till dig när det är aktuellt för ditt område. För dig som bor i tätort och vill ha fiber är det på www.oppenfiber.se som du anmäler dig.

Aktuell status för övrigt är att Peab Väst håller på för fullt med planeringen av återstående utbyggnad. Vi lämnar kontinuerligt över information till dem ang. vad som finns sen tidigare och förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge innan man börjar schakta.

Återkommer så fort det finns tidsangivelser och prioriteringsordning färdigt.