Kontakta oss

Besöksadress
Torget 1, 673 32 Charlottenberg

Postadress
Box 66, 673 22 Charlottenberg

Telefon Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 00

Fax Medborgarkontoret
+46 (0)571-281 03

Fax Vård och stöd
+46 (0)571-281 64

Medborgarkontoret öppettider

mån-tor 8.00-16.00

fre 8.00-15.00


 

 

 
 

Behjärtansvärd insats 2013Skriv ut

 

Folkhälsorådet i Eda beslutade att dela ut årets Behjärtansvärda insats och priset på 2 000 kronor till Gösta Nordström i Åmotfors. Gösta uppvaktades på Träffpunkten bland sina vänner och pristagaren tog det hela med ro.


Det började med att han bjöd in några damer på kaffe och har lett till att han nu varje vecka bjuder på korv och bröd, smörgås och kaffe. ”Han tar emot oss som kommer nya och får oss att känna oss hemmastadda”, menar en av hans vänner, som tycker det var en värdig pristagare.


Det är andra året som Folkhälsorådet i Eda delar ut årets Behjärtansvärda insats i Eda och ifjol fick Röda korset Edakretsen motta priset. Priset ska gå till enskild, förening eller organsiation som gjort en betydande insats för Edabor utan att kräva något tillbaka.


Juryns motivering lyder:

”Gösta Nordström har med stort hjärta och omtänksamhet gjort en betydande insats för Edabor. Han har under många år bjudit sina vänner och grannar på förtäring utan att någonsin kräva något tillbaka och är därför en värdig mottagare av priset till behjärtansvärd insats 2013.”


Förutom Gösta Nordström nominerades ytterligare åtta förslag, dessa var:

 

Kajsa Persson, för hennes outtröttliga engagemang för alla i hennes närhet.

Eda Glasbruksförening, med uppfinningsrikedom, glimten i ögat och ett djävlar anamma har de fört föreningen och museet till helt nya nivåer.

Handikappföreningen Falken, för en mycket aktiv och värdefull verksamhet.

C G Radio Charlottenberg, som underhåller och förgyller livet för de sjuka och ensamma, gamla som unga.

Skönneruds byalag (Torbjörn Nilsson), genom att aktivera en hel bygd med både tipspromenader, buggkurser och loppis.

Kölabygdens Uppväxtcenter ekonomisk förening, driver skolverksamhet och verkar för en levande landsbygd med hjälp av engagerade föräldrar och näringsliv som också uppmärksammats utanför Värmland.

Anders Damström, Åmotfors, som visar stor medmänsklighet och värme i samband med mattransporter till de äldre i kommunen.

Åmotfors MotorClub, genom stort engagemang genomförde föreningen insamling och utställning i Åmotfors Folkets Park till förmån för Barncancerföreningen (22 871 kr).

Tillbaka